Het toppunt van zelfmeesterschap

Het toppunt van wat dan ook is iets wat je ongetwijfeld vaak voorbij hebt zien komen, maar wat is nou het toppunt van zelfmeesterschap? Wat moet je doen om jezelf te ''meesteren'' en wanneer ben je er?

Dat is het onderwerp van vandaag!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Om jezelf te kunnen sturen op ieder moment, te weten wat je kan doen als je in de put zit & vooral nog een leuk en gelukkig leven kan leven.
Voordat ik deze blog ging schrijven had ik even zo'n momentje, ik merkte dat mijn energie heel laag zat en ik eigenlijk helemaal geen zin had om deze blog te gaan schrijven. Maar ik ging er niet bij stil zitten, ik zet muziek op mijn oren waar ik van geniet, loop naar mijn raam en de zon schijnt perfect op m'n lichaam, ik begin te lachen en kijk mijzelf aan met glanzende oogjes in de spiegel.
Ofwel, een reset moment.

Ik kan mijzelf altijd, overal zonder ook maar enig vereist hulpmiddel resetten, tuurlijk is het makkelijker als de zon schijnt & ik muziek kan opzetten. Maar altijd en overal is er de mogelijkheid, cause it's all in the head. Dat is het bij mij & ook bij jou.

Het toppunt van zelfmeesterschap is naar mijn opinie dat je jezelf door en door kent, weet wat je helpt in de meeste situaties die je tegenkomt & gedisciplineerd bent om het ook daadwerkelijk te doen. Nu bijvoorbeeld kwam er een laag energie nummer voorbij in mijn spotify playlist, dus ik skip ze om nu naar een heerlijk nummer te luisteren waar ik op mee zit te zingen: I'll rise up heet het nummer.


Doordat ik heb geleerd mijzelf te begrijpen, erkennen en accepteren wist ik na jaren te vechten met mijzelf de controle te pakken over mijzelf, door eerst de volledige controle die ik dacht te hebben op te geven & vervolgens intelligent de controle weer te pakken, door dingen heel simpel te houden & niet moeilijker te maken dan ze zijn.
''Niets is wat het is, tenzij jij het laat zijn'' Dus laat het zijn wat het is, maar maak het niet groter, bijna alle ''problemen'' die je namelijk ervaart, hadden er niet geweest als je ze niet zo groot had gemaakt.

Mijn zelfmeesterschap heeft mijn leven meerdere keren gered inmiddels, 2 keer op een absoluut dieptepunt, mijn reset vanuit wanhoop & reset vanuit motivatie, maar ook bij alle momentjes tussendoor, de avonden dat ik in de knoop zit & veel ''negatieve'' emoties ervaar, dan erken ik ze & vervolgens pak ik ze aan, schrijf ik ze op & ga ik verder.

Je bepaalt zelf misschien niet of je gevoelens gaat ervaren of niet, maar wél heb je de volledige controle over hoe lang je ze ervaart & in hoeverre ze je beperken in het moment, vastzetten in het verleden of bang maken voor de toekomst.
Maar naast het redden van mijn eigen leven, heeft mijn zelfmeesterschap ook anderen hun leven mogen redden.
Doordat ik in het ziekenhuis de controle pakte over mijn angsten, heb ik in november 2021 een beenmergtransplantatie ondervonden waarmee iemand zijn leven is gered.
Doordat ik mijzelf heb leren te resetten, heb ik anderen geholpen zichzelf ook te resetten en meerdere levens met mijn coaching gered. Mensen, zielen, die anders doelloos rond hadden gedreven totdat ze zonken heb ik mijn hulp aangeboden.

Geen van deze acties hebben mij geld gegeven, geen rooie rotcent. Would I have it any other way? Nee!
Een ander aspect van mijn zelfmeesterschap is het bewust kunnen kiezen voor wat mij motiveert & om dit te baseren op wat er bij mijn kern ligt.
Geld motiveert mij niet, zelfs niet in het minste, maar waarde, levens redden, dat krijgt mij niet alleen gestart, maar vooral ook om het af te maken.


Zelfmeesterschap is iets wat enorm gaaf is als je het weet te bereiken in je leven, veel mensen behalen het niet omdat ze niet hard genoeg ermee bezig zijn, tegelijkertijd ben ik er enorm jong bij om als 21 jarige jongeman daar al te zijn & succesvol de controle wist te pakken over mijzelf & mijn hart dus te geleiden naar die betere morgen.

Maar:

Het is niet iets wat goedkoop is, wat je eventjes doet. Het vraagt jarenlange dedicatie, doorzettingsvermogen en een onbegrijpelijke hoeveelheid lijden om jezelf te leren kennen & over en over weer te testen.
Zelfmeesterschap heeft van mij gevraagd dat ik eigenlijk mijn gehele leven al er (onbewust) mee bezig ben, continu leer, continu de ''prijs betaal'' en altijd wil leren van mijn fouten. Dat ik eerlijk ben over mijn fouten en mij niet laat beperken in wat ik doe door iemand behalve mijzelf als dat écht nodig is.

Het feit dat ik nu in mijn optiek best fatsoenlijke blogs schrijf & podcasts opneem, heb ik alleen maar te danken aan dat ik startte in december van 2021.
Daardoor doe ik wat ik nu doe & naar mijn mening doe ik het best goed, oké, het heeft nog niet alle resultaten die ik wens, maar het is een prachtige start & ik ben er nog maar een halfjaartje mee bezig.

Skills opdoen is 1 van de vereisten om zelfmeesterschap te behalen, continu jezelf maar uitbreiden en leren, leren en nog eens, leren. Alleen als je bereid bent door te pakken wanneer het moeilijk is, je jezelf door die emotionele breakdown momenten heen trekt en je realiseert dat je de enige bent die altijd écht aanwezig is in je leven, heb je kans om zelfmeesterschap op te bouwen.

Zelfmeesterschap is naar mijn mening een van de belangrijkste dingen die je kan behalen in je leven en gaat een iedere titel of diploma te boven. Aangezien het een ''studie'', een reis vol lessen, is die je nergens anders vind en op een veel dieper niveau afspeelt dan studies en alle vrij oppervlakkige activiteiten van het dagelijkse leven.
Beheers jij jezelf, dan beheers jij je leven & alle resultaten die je behaalt.
Jij hebt dan de volledige controle en trekt op een natuurlijke manier alles naar je toe wat je wilt in je leven.

Want alles is mogelijk, zolang jij maar genoeg adequate actie onderneemt.
Het is aan jou & alleen aan jou.


Wat vraagt zelfmeesterschap dus van jou?


  • Hard zijn, doelen stellen en je eraan houden, weten dat als je dingen moet doen, dat je die ook doet, ongeacht wat je afleidt en bezig houd.
  • Geen excuses, niet in je hoofd, niet in je hart of in je lichaam. Kijk, als je met al je botten gebroken in het ziekenhuis ligt verwacht ik niet dat je dan sport, maar anders dan dat, is er altijd wel iets wat je kan doen om vandaag weer verder te komen.
  • Tijd, dat je jezelf de tijd gunt, zelfmeesterschap is iets wat jaren duurt & waarschijnlijk zelfs tientallen jaren, het is een langzaam, moeilijk, maar waardevol & belonend proces.
  • Vertrouwen, dat je er komt, dat je hoop houd en blijft doorgaan. Je kan geloven dat je er komt, maar dan praat je het jezelf dus aan, vertrouw je erop dat je er komt & blijf je actie ondernemen? Dan weet je op een gegeven moment dat je er komt & dat is exact wat je wilt!
  • Heel veel persoonlijke ontwikkeling, zowel actief als passief, boeken lezen, cursussen volgen, gesprekken aangaan, YouTube video's bekijken & vooral alle kennis en kunde zo veel mogelijk inzetten, maar ook dat je gaat mediteren en jezelf leert te kennen. Gewoon wat doen, gewoon starten, dan kom je er vanzelf.
  • Ga nieuwe dingen proberen, heb je sommige antwoorden nog niet, ga dan activiteiten veranderen, wat niet werkt, werkt niet, wil je dus dat je de resultaten krijgt die je wilt, ga dan wat anders doen.
  • Wil het écht, niet in je brein, maar in je hart. Je kan alleen de controle pakken over je brein als je dit ook écht wilt. Dit moet je liever willen dan haast al het andere in je leven, aangezien zelfmeesterschap gaat vragen dat je veel dingen laat om dat ene ding te verkrijgen.
  • Erkennen wat was, laten zijn wat is & werken aan wat gaat zijn. 
  • Jezelf zijn, zo dicht mogelijk bij je kern zitten, voelen wat goed voelt & daarnaar acteren.



Zelfmeesterschap heb je niet 1, 2, 3 onder de knie, maar ben je hard genoeg & sta je open voor nieuwe opties? Dan kan je het zeker behalen.

Mijn cursus ''de harde reset'' kan je hier ook al in helpen, in de harde reset ondersteun ik je namelijk met de controle te pakken over je brein & dat is van cruciaal belang in zelfmeesterschap.
Hieronder meer:


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Wil je ondersteu nd worden om vanuit een depressie, angsten, burn-out en/of suïcidaliteit jouw geluk weer te vinden? Of wil jij meer leren over jezelf & dat zelfmeesterschap aangaan?

Dan heb ik wat voor jou: Een cursus met alle inzichten, lessen en stappen om je geluk weer te vinden, genaamd: De harde reset. Klik op de link hieronder & ga er vandaag nog mee aan de slag, want deze cursus, die zal jouw leven gegarandeerd veranderen! Klik dan op de link hieronder & laat je gegevens achter, dan ben ik er voor je!  https://dhecbusiness.nl/cursus-de-harde-reset/  Wil je nu meer weten over mij, ga dan naar mijn website:  https://dhecbusiness.nl/  Mijn andere sociale media kanalen: The gram:  https://www.instagram.com/damezjanio/  My face:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100008026066142&ref=bookmarks  Toktok?  https://www.tiktok.com/@damiandh2000  Gotta be a business man:  https://www.linkedin.com/in/damian-hoogendoorn-367489166  Boek mij als spreker:  https://www.athenas.nl/sprekers/damian-hoogendoorn/  & beluister mijn podcast:  https://www.youtube.com/channel/UCgAVNygzVq-GPLH3DK8j84w