Ben jij te zacht (geworden)?

Statement: ''we zijn met zijn allen te zacht geworden waar we hard moeten zijn & de verbinding verloren waar we die nodig hebben''. Ben jij het dan eens of oneens? Mij maakt het niet uit wat je ervan vind, maar in deze blog neem ik je mee op reis en geef ik je inzichten in wat ik dagelijks tegenkom in mijn vele gesprekken met mensen, namelijk dat ze te zacht zijn geworden. Enjoy!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Heel veel gesprekken heb ik inmiddels met mensen gehad, van een snel kennismakingsgesprek waarin ik ze uitlees, tot meerdere dagen achter elkaar dezelfde personen spreken & hulp aanbieden. Echter valt mij tegenwoordig wel iets op: dat we met zijn allen te zacht zijn geworden, dat we iets binnen no-time al een ''trauma'' noemen, echter zijn we vaak niet bewust dat juist door er zo'n label aan te hangen, we het voor onszelf en de omgeving stukken moeilijker maken, terwijl dat helemaal niet nodig is. Als ik op die manier zou moeten gaan nadenken over mijn volledige verhaal, zou ik dag na dag opnieuw getraumatiseerd zijn voor 18 jaar lang... Maar dat slaat helemaal nergens op, omdat dat (in ieder geval in mijn opinie) helemaal niet kan. Een trauma is iets dusdanig heftigs dat je er vaak helemaal niet over wilt praten, iets waardoor je volledig vastloopt & 9 van de 10 keer een enige focus is in je leven. Het is een obstakel wat niet ergens aan de zijkant staat als je eraan denkt, maar wat je volledig tegen houdt en wat je dus moet confronteren & erkennen om weer verder te komen.


Tegelijkertijd hoor ik ook enorm veel mensen klagen, over de kleine dingetjes die mensen in de omgeving niet doen zoals ze dat eigenlijk zouden willen, maar hallo! Dat hoort erbij... Niemand is hier om zich volledig aan jou aan te passen, dat is een gegeven, niemand is dan ook verplicht om te veranderen. Echter zijn ze vaak wel bereid dit te doen, maar dan moeten ze wél op de hoogte zijn van wat je hebt meegemaakt & wat je zo lastig vind van die situatie, ook als dat met mensen is die op dit moment nog in je leven zijn, denk aan je familie, vrienden & collega's bijvoorbeeld.

Als jij mensen niet vanuit een eerlijke, maar rustige, stem jouw verhaal(tje) deelt, kent men het dus helemaal niet. Heel simpel is het dan om te zeggen dat dat hun fout is, maar nog belangrijker is het dat je jezelf gaat beseffen dat je niet klaagt en zeurt over wat er niet is als je er simpelweg vanuit gaat dat ze het wel weten & die zelfreflectie in kunnen zetten, want hier is een klein geheimpje:
Dat doen maar weinig mensen.

Daarnaast is er tegenwoordig voor alles wel een label, van seksualiteiten tot genders, van depressie & alle stoornissen tot gedragingen en gedachten.
Wat nu als het gewoon menselijk is? Dat het menselijk is dat we twijfelen, we niet altijd antwoorden hebben, niet altijd 100% gelukkig en gezond zijn. Dit is namelijk een simpel gegeven & we dienen dit met zijn allen weer te leren te accepteren & erkennen.
Continu verklaringen zoeken voor wat er is kan zeker voor wat duidelijkheid zorgen, maar het is die duidelijkheid die je vervolgens in moet gaan zetten om de situatie te veranderen, want dat is altijd mogelijk. De wonderen zijn de wereld tenslotte nog niet uit.

Kijk, ik snap heel goed dat het leven niet makkelijk is, voor sommige ziet het er misschien zo uit, maar ook zij zullen uitdagingen ervaren (hebben) of nog gaan ervaren. Niemand komt zonder ''littekens'' de wereld uit. We zullen allemaal moeten vechten, maar in plaats van allerlei verklaringen te zoeken waarom dingen niet gaan, is het veel belangrijker om hard te worden & de discipline in te zetten.

Ik bedoel, als ik jou nu 1 miljoen euro zou geven, dan zou je ongetwijfeld enorm blij zijn, zit je nu te twijfelen of dat wel écht zo zou zijn & naar alle waarschijnlijkheid al dat geld binnen no-time verbrassen.
Maar wat nu als ik je vertel dat je er eerst 30 jaar dag in dag uit voor zal moeten werken? Lange dagen, korte nachten, veel ''eenzame'' avonden waarin je jezelf moet opvangen & weinig kwalitatieve relaties om je heen.
Zou je die miljoen dan nog steeds willen? 99% zal hier nee zeggen, omdat er nu ineens een prijs op staat.

En wat als ik er 1 jaar van zou maken? Zou je het dan wél doen? Dag in dag uit, geen vakanties, geen alcohol of andere verslavingen? Hier zal zo'n 95 procent nog steeds afhaken.
Zelfs met een kleine prijs zijn we vaak al niet langer bereid die prijs te betalen, omdat we te snel te veel willen, zonder er de prijs voor te betalen, we willen ''shortcuts'' naar succes, relaties en verwaarlozen daarmee vaak onze moralen & gaan tegen de natuurlijke stroom van het universum in.

Ik ben écht van mening dat om succes te behalen met wat het dan ook is, dat je bereid moet zijn om 5-10 jaar MINIMAAL keihard all-in te gaan & alles te laten wat je moet laten.
Velen zijn al niet bereid om 1 week of een paar maanden all-in te gaan, ''want het is zo moeilijk, zo eenzaam, vraagt zo veel (tijd, geld, aandacht, discipline).

Just grow the F*ck up! Word wakker & vooral hard! Als JIJ er niet voor gaat, dan krijg je niet wat je wilt in je leven.


Daarnaast zijn we de verbinding verloren, de verbinding waarin we eerlijk zijn met elkaar en naar elkaar, waarin we transparant zijn over wat we meemaken & dit bespreekbaar maken, ook als dit oncomfortabel is. Nu ben ik van mening dat dit grotendeels te danken is aan sociale media platformen, aangezien we chatten & bellen vaak als primair contact zijn gaan zien & dat de kwaliteit van contact in het echte leven vaak stukken moeilijker is. Dat bij het minste of geringste we onze telefoon erbij pakken om weer wat afleiding te zoeken

Dus wat kunnen we, wat kan jij, eraan doen?



  • Beseffen dat je je gehele leven uitdagingen hebt, houdt & dat dat erbij hoort
  • Je mindset aanpassen van inspiratie & motivatie gedreven, naar discipline. Inspiratie is de mogelijkheid, motivatie zorgt ervoor dat je start, maar discipline is vereist om door te zetten & er ook daadwerkelijk te komen.
  • Realiseer je of wat je wilt het wel waard is, of je bereid bent all-in te gaan & te blijven gaan, niet voor 1 jaartje, maar voor de rest van je leven. Het is moeilijk, maar het zeker waard. Echter is een ''simpel leven'', huisje boompje beestje zogezegd, veel makkelijker
  • Als je merkt dat je eigenlijk wilt opgeven jezelf resetten, bijvoorbeeld door eventjes wat anders te gaan doen wat je weer verder brengt, ben je fysiek moe, ga dan bewegen, mentaal uitgeput qua creativiteit, stukje lopen, dit zodat je constructief afgeleid word. Echter vraagt dit ook dat je negatieve afleidingen aan de kant legt, zoals sociale media etc. Wat wél kan helpen: zet muziek op je oren waardoor je je gaat focussen op wat er wél toe doet.
  • Je uitdagingen op het juiste niveau identificeren, een trauma is enorm zwaar & extreem, een uitdaging klinkt al heel anders. Tuurlijk kan het in dat moment voelen dat het zwaarder is, maar wees voorzichtig met welk label je eraan plakt, aangezien jij jezelf daar ook weer mee programmeert, hoe jij het noemt, dat word het uiteindelijk ook. Noem het dus iets naar zijn waarde, met de intentie van groei!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je ondersteu nd worden om vanuit een depressie, angsten, burn-out en/of suïcidaliteit jouw geluk weer te vinden? Of wil jij meer leren over jezelf & dat zelfmeesterschap aangaan?

Dan heb ik wat voor jou: Een cursus met alle inzichten, lessen en stappen om je geluk weer te vinden, genaamd: De harde reset. Klik op de link hieronder & ga er vandaag nog mee aan de slag, want deze cursus, die zal jouw leven gegarandeerd veranderen! Klik dan op de link hieronder & laat je gegevens achter, dan ben ik er voor je!  https://dhecbusiness.nl/cursus-de-harde-reset/  Wil je nu meer weten over mij, ga dan naar mijn website:  https://dhecbusiness.nl/  Mijn andere sociale media kanalen: The gram:  https://www.instagram.com/damezjanio/  My face:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100008026066142&ref=bookmarks  Toktok?  https://www.tiktok.com/@damiandh2000/  Gotta be a business man:  https://www.linkedin.com/in/damian-hoogendoorn-367489166  Boek mij als spreker:  https://www.athenas.nl/sprekers/damian-hoogendoorn/  & beluister mijn podcast:  https://www.youtube.com/channel/UCgAVNygzVq-GPLH3DK8j84w