Is wat je wilt wel wat je wilt?

Weten wat je wilt is enorm belangrijk & een écht cadeau als je dat weet, maar hoe zeker ben je er nu van dat je wilt wat je wilt? Vandaag neem ik je mee in een reisje waarin ik je uitleg waarom willen wat je wilt wat anders is dan écht verlangen naar datgeen wat je wilt & ook natuurlijk wat jij eraan kan doen om dichter bij jouw ware wensen te staan.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


De laatste maanden heb ik enorm veel gepraat met mensen om mij heen waar ik nu daadwerkelijk naartoe wil, hoe veel mensen ik wil helpen, wat voor financiële doelen er zijn. Zo kondigde ik aan dat ik natuurlijk druk bezig ben met mijn podcast, YouTube, blog, coaching, spreken & een cursus + e-book online heb & veel wil gaan doen: acteren, modellenwerk, fitness, social media influencing, comedy, zangcarrière, investeren in heel veel markten, host bij tv shows, meer YouTube kanalen & nog zo veel andere zaken. Geweldig vind ik het om dit te delen, aangezien het altijd de wow factor oproept bij mensen, maar wil ik het écht? Een heel kort antwoord: NEE...


Gisterenavond nam ik voor de verandering mijn hondje Daimler een keer mee naar mij in Gouda, ik kreeg haar op mijn 17e en heb heel veel leuke tijden met haar gehad, maar ja, ze zit in de roedel bij mijn ouders & ik mag geen honden houden waar ik woon. Maar vaker heb ik mensen inmiddels met een hondje rond zien lopen hier, dus ik dacht, ze komt maar eventjes logeren. Daimler dus meegenomen naar Gouda & vrij snel lekker een stuk gaan lopen, een kilometer of 6-7, waar ik heel veel heb nagedacht. Tegenwoordig merk ik aan mijn lichaam of ik de waarheid spreek of niet, of iets uit mijn kern komt of simpelweg een fabricage is van mijn brein, dit merk ik door te gapen, als ik ineens begin te gapen, dan zit ik niet bij mijn kern  & heb ik dus mijn antwoord aan te passen. Gisterenavond sprak ik dan ook hardop met mijzelf over mijn toekomst, over wat ik wilde & waar ik voor ging. Terwijl ik sprak over mijn YouTube kanaal, besefte ik dat ik dat helemaal niet wilde, in ieder geval niet zoals ik het nu doe. Wél zodra ik fulltime een camera in mijn gezicht heb & daarvan content laat maken, dat is prima, maar anders dan dat, nope... Zo ook met acteren, lijkt het mij gaaf om een documentaire en serie over mij te laten maken? Zekers! Rollen te spelen die me écht aan het hart gaan, dat zonder twijfel, maar anders dan dat? Eigenlijk niet, ook dat was alleen maar om financiële redenen & dat ligt niet bij mijn kern. Daarnaast comedy, ik houd ervan om mensen te laten lachen & probeer dan ook wat humor in mijn blogs & podcasts te verwerken, maar om een podium op te klimmen voor een showtje? Liever niet, dat interesseert mij eigenlijk helemaal niet. Zo ook met het zingen, tv host, allemaal leuk om te doen, maar gelieve in select gezelschap, met mensen om wie ik geef & waar ik ook écht waarde eraan hecht, anders dan wat geld..

Echter zijn er nog veel meer plannen die ik heb, allerlei zaken die ik wil en ga bereiken, maar het duurt allemaal zo lang, ik focus me op die tientallen jaren verder, terwijl dat mijn ontwikkeling juist in de weg staat.

Gisterenavond kwam ik erachter wat ik nu écht wil, hoe ik wil dat mijn dagen zijn:

Vroeg in de ochtend op, een uurtje of 6-7, wakker worden naast mijn partner (ja, ik heb iemand in gedachten, maar deel dit niet ivm privacy & awkwardness... XD) en een lieve hond aan het voeteneind.
Lekker wakker worden in een master bedroom, genieten van het gezelschap van de partner & vervolgens lekker eruit, uurtje of half 8 douchen, 8 lekker rustig aan ontbijten, verse jus d'orange, croissants en wat andere lekkernijen (ook een proteïne shake natuurlijk, wel een beetje gezond doen...)

Dan rond 08.30 lekker naar het kantoor toe, eigen kantoor in de buurt, niet in een grote stad, maar lekker lokaal, uurtje of 9 daar, even een bakkie met het personeel, briefen & gewoon gezellig opstarten. uurtje of half tien beginnen met mijn mails & sociale media, 10.30 blogs schrijven tot 12, dan uitgebreid lunchen ofwel op locatie of met gasten, netwerken & genieten. 13.00 weer verder aan de bak, even een uurtje (groeps)coaching, dan rond 1400 podcasts opnemen, van mijzelf of als gast, 1500 lekker aan de bak met een event & nog wat persoonlijke vraagstukken oplossen van mensen, of een live q&a bijvoorbeeld.
Dan, rond 16.30 lekker terug naar huis 1700 daar, even ontspannen, stukje lopen met de hond bijvoorbeeld, maar ook tijd voor familie & vrienden, 18.00 lekker (uit) eten, dan 1900 sporten, even anderhalf uur met de partner knallen in de gym aan het huisje, dan nog even douchen & verder nagenieten op de bank & misschien nog participeren in andere fysieke activiteiten...

Het huis: lekker ruim, goede keukens met professionele apparatuur, ruime woonkamer & aparte video kamer voor films, garage, klus hokje, thuiskantoor/ opname studio, sporthoek in huis, wellness/spa aan huis, flinke tuin, zwembad, hoekje voor een BBQ/ kampvuur & nog wel wat andere zaakjes.
Bij lange na dus geen ''normaal'' huis, maar al heel wat anders dan een appartement op 50 hoog van 8 miljoen... Dit heb je voor minder dan de helft.

Auto: interesseert me eigenlijk weinig, als die maar rijd & ervoor zorgen dat ik mensen ken die leuke autootjes hebben, mocht ik dus zin hebben om wat duurs of snels te rijden, dat die mogelijkheid er binnen mijn netwerk is.

Reizen: Eigenlijk iedere 2 weken wel ergens heen, ofwel een weekendje Parijs, of een weekje op het water, gewoon ervoor zorgen dat ik vrij ben om te gaan en staan waar ik wil, wanneer ik dat wil & met wie ik dat wil. Graag dan ook een eigen zeiljacht om een tweede huis te noemen.

Misschien ook nog wel wat vakantie huisjes her en der rond de wereld, maar dat is niet écht hoog op de wishlist.

Vriendschappen: Een hechte groep van 5 vrienden die ik vertrouw & met wie ik écht kan opschieten, verder tientallen mensen op wie ik beroep kan doen voor bijvoorbeeld een feestje of als gast. Daarnaast veel zakelijke connecties & influencers.

Mijn werk gelieve 3 a 4 dagen per week, de rest lekker genieten, her en der een fotoshoot voor modellenwerk, misschien wat acteren & verders vooral lekker genieten. Lachen & leven als de laatste dag.

Tuurlijk wil ik investeren & nog meer bereiken in mijn leven, echter eerst dit maar lekker voor elkaar krijgen, aangezien dit bij mijn kern ligt & ik dit écht wil. De rest zie ik later allemaal wel.


Wat heb ik dan gedaan om tot deze realisaties te komen?



  • Onderscheid gemaakt tussen mijn brein & hart, wat dus financieel aantrekkelijk is, of waar ik gelukkig van word.
  • Stukje gaan lopen met de hond, juist door me niet erop te hoeven focussen, was ik vrijer om te denken & vooral te voelen.
  • Eerst heel groots denken, alle mogelijkheden voor me zien & daar wat voor doen, om vervolgens te specificeren wat ik nu écht wil. Ken eerst de grote lijnen, kies dan de context, dan pas de content.
  • Bedenk je wat voor leven je wilt & wat het van je vraagt, wat wil je nalaten & hoe wil je gezien worden? Vooral belangrijk: Hoe wil je door jezelf gezien worden?
  • Stap uit de illusie dat hard werken het enige juiste is, je kan beter goed doen wat je wilt doen, dan doelloos rondzwerven om maar bezig te zijn.
  • Besef je dat je doelen altijd maar een moment opname zijn, daarom is het beter om je natuurlijk in grote lijnen bezig te houden met die verdere toekomst, maar dat je wél werkt aan dat leven, sterker nog, dat je het leven leeft wat je er ook gaat brengen.
  • Snap dat het leven om te leven is, niet om te werken. Je kan aan het einde van je leven niets meenemen naar waar je dan ook toe gaat, behalve herinneringen. Bouw dus die relaties waarin je herinneringen opdoet, dat is veel belangrijker dan geld, want dat is eigenlijk toch maar een illusie...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je ondersteu nd worden om vanuit een depressie, angsten, burn-out en/of suïcidaliteit jouw geluk weer te vinden? Of wil jij meer leren over jezelf & dat zelfmeesterschap aangaan?

Dan heb ik wat voor jou: Een cursus met alle inzichten, lessen en stappen om je geluk weer te vinden, genaamd: De harde reset. Klik op de link hieronder & ga er vandaag nog mee aan de slag, want deze cursus, die zal jouw leven gegarandeerd veranderen! Klik dan op de link hieronder & laat je gegevens achter, dan ben ik er voor je!  https://dhecbusiness.nl/cursus-de-harde-reset/  Wil je nu meer weten over mij, ga dan naar mijn website:  https://dhecbusiness.nl/  Mijn andere sociale media kanalen: The gram:  https://www.instagram.com/damezjanio/  My face:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100008026066142&ref=bookmarks  Toktok?  https://www.tiktok.com/@damiandh2000/  Gotta be a business man:  https://www.linkedin.com/in/damian-hoogendoorn-367489166  Boek mij als spreker:  https://www.athenas.nl/sprekers/damian-hoogendoorn/  & beluister mijn podcast:  https://www.youtube.com/channel/UCgAVNygzVq-GPLH3DK8j84w