Verslavingen, vermijden of matigen?

 Drugs, wiet, alcohol, seks & vooral sociale media kunnen jouw leven verwoesten.

Want al dat geld, die tijd & negatieve aandacht die jij besteed aan dit soort verslavingen, brengt jou niets verder, hooguit is het een tijdelijke verlichting, maakt het je leven makkelijker.

Guess what?

Het leven hoort niet makkelijk te zijn & zal dat ook NOOIT zijn!

Dat heb ik op de harde manier geleerd en koester ik met heel mijn zijn.



Als voorbeeld alcohol, jarenlang maakte ik mee hoe alcohol zo goed als dagelijks geconsumeerd werd, daardoor was dit ook ingeprent in mijn onderbewustzijn.

Dat was voor mij normaal.

Toen ik dan ook op mijzelf ging wonen, ben ik dat ook gaan doen, ik nam 4-5 dagen per week iedere avond een biertje, wijntje, likeur of andere alcoholische consumptie.

Meer dan de helft van de week was ik me dus aan het vergiftigen met absolute onzin die fysiek mij lui & traag maakte & mentaal gedoofd.

Dit had ik niet nodig en wilde ik ook niet langer.


Inmiddels ben ik meer dan anderhalf jaar bijna geen alcohol aan het drinken.
Hooguit 1-2 consumpties per maand...
Alcohol neem ik dan ook alleen als ik er écht zin in heb & dit kan, niet omdat ik erbij wil horen en/of ik mij overgeef aan impulsen.


Dan nog een leuke: Eetverslaving...

Jarenlang at ik bijna niks van wat ik hoorde te eten & alles van wat ik niet hoorde te eten.
Dagen heb ik geleefd op alleen zakken chips... Ja, letterlijk. Dan at ik 7 zakken chips op een dag.. Dit was dan ook terug te zijn in mijn postuur, damm, ik was dik

Totdat ik besloot dit te veranderen, hand in hand met de alcohol nam ik iedere avond chips of zoutjes, nu neem ik misschien 1-2 bakjes chips per maand? Als dat het al is.

Iedere dag aan de yoghurt, supplementen, vitaminen, vlees, fruit en vaak groente (ik weet het, gaat naar iedere dag toe), bijna geen verwerkte producten & op dagen dat ik buitenshuis eet, zo gezond mogelijk.

Genoeg drinken, (2,5-3,5 liter per dag) is dan ook enorm belangrijk om dit vol te houden. Vaak water, of water met een smaakje.


Gelukkig heb ik altijd nee kunnen zeggen tegen drugs, wiet, peuken, cheque en waterpijp, ik wist dat als ik het één keer deed, ik er de rest van mijn leven verslaafd aan zou zijn.

Dus ik bleef er ver vandaan.


Ofwel, ik snap het dat je gevoelig bent voor bepaalde substanties, 9 van de 10 keer ''is'' er ook een reden voor, echter wil ik je 1 vraag stellen.


Ben jij sterk genoeg om jouw (potentiële) verslavingen te beperken? Tot hooguit 1-2 keer per maand, als dat het al is? Zo niet, ga het dan vermijden. Gewoon stoppen met die meuk, vandaag nog.

Want al die dopamine & verslavende substanties heb je niet nodig om gelukkig te zijn & kan je al helemaal niet gebruiken wanneer je succesvol wilt zijn.


Bouw in plaats daarvan aan gezonde gewoontes, sporten, gezond eten, genoeg drinken, zelfontwikkeling, genoeg slapen & vooral voldoende doen om gelukkig te zijn.


Dan zal ook jij heel snel merken dat je al die meuk niet nodig hebt!


Wil je ondersteund worden bij het behalen van jouw geluk, om vanuit mentale uitdagingen jouw droomleven te bouwen?

Klik dan op de link hieronder & laat je gegevens achter, dan ben ik er voor je!

https://dhecbusiness.nl/contact/