Oneerlijke voordelen

Gelijkheid, dat is wat ik enorm belangrijk vind & ben van mening dat dat me vrij goed lukt. Echter zijn er altijd ongelijkheden, ofwel in leeftijd, fysieke vorm of misschien andere (oneerlijke) voordelen. Vandaag schrijf ik over mijn (oneerlijke) voordelen en geef ik je mee wat je kan doen om alsnog te verkrijgen wat je wilt, ongeacht je privileges. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ik val direct met de deur in huis, ik heb sowieso 1 enorme privilege, namelijk mijn brein. Al van jongs af aan heb ik veel geleerd en veel willen leren, als klein kind nam ik tenslotte encyclopedieën mee naar school om maar wat te doen te hebben, gaf ik als kind les en hielp ik leerlingen met te leren lezen.
Mijn cito scores waren altijd wel vrij hoog, maar toen ik als kind van een jaar of 15 een IQ test kreeg, schrok ik enorm, namelijk een disharmonisch profiel van 120/80, verbaal en performaal. 

Dit zou moeten betekenen dat ik dus enorm goed zou moeten zijn in talen & juist slecht in exacte vakken als wiskunde etc. Terwijl de resultaten die ik behaalde op de middelbare school toch écht andersom waren. Geen flauw idee wat mijn IQ nu zou zijn, ik denk ook niet persé dat mijn IQ extreem hoog is, maar wél weet ik dat ik een fotografisch geheugen heb binnen mijn interesse gebieden, bijkomend voordeel: ik ben in best wel veel geïnteresseerd. Bijna alles wat ik ooit heb gelezen, gezien en gehoord kan ik naar voren halen, niet als exacte situaties, maar wél qua constructieve kennis. Als ik iets weet & er wat aan heb, dan onthoud ik het. Zo wist ik jaren geleden bijna alles over auto's, van de prijzen en vermogens tot de energie-labels en andere specificaties, misschien niet alles exact, maar wél altijd vrij nauwkeurig. Echter zie ik tegenwoordig dat ik er vrij weinig aan heb, alhoewel ik af en toe nog wel eens gevraagd word wat ik denk van de auto en dan noem ik wat specificaties, dat zit nog steeds op zo'n 5% nauwkeurig. Ofwel ik ben enorm goed in kennis onthouden, maar waar ik eigenlijk veel sterker in ben, is mijn logisch redenerend vermogen. In vergelijken wat ik weet om een nauwkeurige inschatting te maken over hetgeen waar de vraag over gaat.

Dat is mijn gehele leven al zo geweest, daardoor heb ik mijzelf ook zo goed kunnen helpen, zonder van anderen te horen wat ik moest doen, tuurlijk her en der wel een advies, maar het meeste heb ik ik toch écht zelf uit moeten vogelen. Dit wist ik te doen, juist doordat ik zo logisch ben, als ik een probleem tegen kom, dan los ik het op. Voel ik me bijvoorbeeld klote, dan ga ik iets doen waar ik gelukkig van word, maar wél eerst erkennen dat ik voel wat ik voel. Geen inspiratie? Dan ga ik niet spieken bij de buren, maar ga ik iets anders doen waar ik er niet naar vraag, waardoor het dus wél naar voren komt. Welk probleem ik dan ook tegenkom, ik zal achter die oplossing weten te komen. Mijn brein is tegelijkertijd mijn grootste cadeau, want het heeft mijn leven & die van anderen gered. Echter is het ook mijn grootste vloek, het enige moment waarop mijn brein ''niet aan'' staat, is als ik smoorverliefd ben op iemand & bij die persoon ben, dan gaat mijn verstand een soort op nul. Maar dat maak ik niet zo vaak mee. Waar ik dan ook ga, ik verwacht ook van mijzelf dat ik mijn brein kan gebruiken, als ik uitga, ben ik nuchter, zodat ik mensen kan helpen als dat nodig is. Ik zal mijzelf altijd ''paraat'' houden om er te zijn voor mezelf en anderen. Het is een machine die niet uit gaat & dat is behoorlijk vermoeiend van tijd tot tijd. Maar er is ook nog een ander oneerlijk voordeel die ik nog steeds ervaar: Mijn ouders, ze doen bij lange na niet alles goed, maar doen het wél goed genoeg. Ondanks dat ik van mening ben dat ik niet zo diep was gezonken als ze wisten wat er te doen was om mijn problemen op te lossen, zijn ze er wel altijd geweest, hoe veel pijn ik ze ook deed & ik kan je vertellen, die pijn heb ik ze gedaan... Ik heb ze mentaal en emotioneel gemarteld, niet intentioneel, maar ik deed het wel. Nu nog steeds zijn ze er om me op te vangen, toen ik opnieuw in een diep dal kwam, vingen ze me vooral financieel op & ik ben enorm dankbaar dat dat mogelijk was, anders had ik nu nog dieper gezeten. Ik ben me ervan bewust dat niet iedereen ouders heeft die ze steunen, oké, ook voor mij zijn er dingen die me opvallen waar ik het dus eigenlijk niet over kan/hoor te hebben, dat is dan ook zeker een uitdaging, maar linksom of rechtsom zijn ze er wel. Daarom zal ik mij nooit voor kunnen stellen hoe het is om zonder ouders op te groeien, ze haten snap ik, want dat deed ik, ongetwijfeld voor andere redenen. Maar hoe het is om ''geen ouders'' te hebben, daar kan ik me niets bij voorstellen.


Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik kennelijk vrij goede genen heb voor sporten, dat had ik gemeten aan de hand van de biceps structuur & daar zit ik aan de top, kennelijk... Nu denk je misschien, leuk al die oneerlijke voordelen, maar wat heb ik daaraan? Aan mijn voordelen heb jij niets, simpelweg omdat het alsnog enorm veel werk vraagt & vroeg. Mij is nooit iets komen aanwaaien in mijn leven, ergens had ik misschien iets meer meewind, maar overal heb ik moeten vechten voor waar ik nu sta & wie ik geworden ben. Hard werken zal altijd talent verslaan, terwijl talent met hard werken gecombineerd je aan de top brengt, ongeacht wie je bent & waar je vandaan komt. Ik heb moeten knokken voor mijn leven, mezelf door de vuren van hel laten gaan & ben door die enorme reis geworden wie ik nu ben. Ik gun je niet dezelfde reis, want dat was grotendeels een marteling, maar ik gun je wél de resultaten, de lessen.

 Daarom wat tips:



  • Waardeer welke ''cadeaus'' jij hebt gekregen, welke dat ook is, wees dankbaar voor wat je wél hebt & niet jaloers op wat je niet hebt, maar anderen wel.
  • Werk actief aan jezelf, niet alleen mentaal & fysiek, maar ook spiritueel, financieel en relationeel. Wees die persoon bij wie mensen graag in de buurt willen zijn, niet omdat het gemaakt is, maar je gewoon bent.
  • Zodra je je bewust bent van je talenten, je voordelen, is het belangrijk te beslissen met welke talenten je ook daadwerkelijk wat gaat doen. Weet dat het nog steeds moeilijk gaat zijn om die talenten te ontplooien, maar het zaadje is gepland, misschien is er zelfs al een klein stekje. Nu is het tijd om dit te groeien!
  • Word je bewust, van jezelf, van je omgeving, je passie, missie en meer. Hoe meer je doet & verkent, hoe vollediger jij jezelf zal gaan kennen. Zelfkennis is cruciaal voor zelfcontrole. Het is juist die controle die je verder gaat brengen, dus leer eerst, zet dan in.
  • (be)oordeel jezelf niet aan de hand van labels, als jij zegt ''ik heb autisme, of ADHD, borderline'' etc. Dan is dat helemaal prima & ongetwijfeld een verklaring, een aha moment. Maar dan is het wel aan jezelf om te groeien waar je ''negatief benadeeld'' bent. Talenten lijken vaak iets positiefs, maar de mooiste bomen komen altijd onder de grond vandaan. Wees niet bang te graven!



Tot maandag.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je ondersteu nd worden om vanuit een depressie, angsten, burn-out en/of suïcidaliteit jouw geluk weer te vinden? Of wil jij meer leren over jezelf & dat zelfmeesterschap aangaan?

Dan heb ik wat voor jou: Een cursus met alle inzichten, lessen en stappen om je geluk weer te vinden, genaamd: De harde reset. Klik op de link hieronder & ga er vandaag nog mee aan de slag, want deze cursus, die zal jouw leven gegarandeerd veranderen! Klik dan op de link hieronder & laat je gegevens achter, dan ben ik er voor je!  https://dhecbusiness.nl/cursus-de-harde-reset/  Wil je nu meer weten over mij, ga dan naar mijn website:  https://dhecbusiness.nl/  Mijn andere sociale media kanalen: The gram:  https://www.instagram.com/damezjanio/  My face:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100008026066142&ref=bookmarks  Toktok?  https://www.tiktok.com/@damiandh2000/  Gotta be a business man:    https://www.linkedin.com/in/damian-hoogendoorn-367489166

 Boek mij als spreker:  https://www.athenas.nl/sprekers/damian-hoogendoorn/  & beluister mijn podcast:  https://www.youtube.com/channel/UCgAVNygzVq-GPLH3DK8j84w