Jouw perspectief

 Ken jij jouw perspectief? Erken jij dat je een uniek beeld hebt op de wereld & dit waar is voor jou, ongeacht wat anderen ervan vinden.

 

Ik kan je vertellen, dat als je dit niet erkent, je eigenlijk tegen jezelf liegt. Jij bent de ander niet, de ander is jou niet.

Je kan nooit iemand anders zijn perspectief volledig overnemen, dat moet je ook niet willen trouwens.

Wél kan je bewust worden van jouw perspectief, of beter nog, jouw perceptie.

In mijn mening is er namelijk een prachtige universele waarheid voor dit.

‘’niets is wat het is, tenzij jij het laat zijn’’.

Ofwel, niks heeft een betekenis behalve de betekenis die jij het geeft.
Jij bepaald dus wat je geloofd, wat je ziet, voelt, hoort en meer.

Het is juist de kracht om jouw balans te vinden tussen het ‘’algemeen geaccepteerde’’ en wat voor jou werkt, wat jou nu echt goed doet.


Een enorm handige oefening om achter jouw perspectief (lees perceptie) te komen, is om in andermans schoenen te stappen.
Neem als voorbeeld een relatie die mis is gegaan, bedenk hoe de situatie voor jou was en voor de ander had kunnen zijn. In plaats van dus je eigen frustratie & emotie er te laten zijn, kies je ervoor om de wereld zo goed als mogelijk door andermans ogen te zien & ervaren.

Misschien is er wel dat ene dingetje wat je zei, wat je deed of juist niet deed, wat de ander zo kon frustreren.

Als jij andermans perspectief hebt bekeken, is het belangrijk om even wat anders te gaan doen, ga even een liedje zingen, stukje lopen, comedy kijken. Iets waarvan je positieve energie krijgt.

Zodra je dat gedaan hebt, mag je verder met de volgende stap.

 

Lees dat in de volgende blog

 

Wil je ondersteund worden bij het behalen van jouw geluk, om vanuit mentale uitdagingen jouw droomleven te bouwen? Klik dan op de link hieronder & laat je gegevens achter, dan ben ik er voor je! https://dhecbusiness.nl/contact/